Ціни на нафту виросли на 5% після заяви саудівського міністра

Ціни на нафту виросли на 5% після заяви саудівського міністра

Укрінформ
Ціна нафти марки Brent на біржі ICE в четвер ввечері, 11 серпня, зросла на 4,6% після того, як до журналістів випадково потрапила чернетка інтерв'ю міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фалиха, розіслана їм помилково.

Про це повідомляє РБК.

"Нафта Brent торгувалася на позначці в 46,09 доларів за барель. Ціна Brent вперше з 22 липня перевищила позначку в 46 доларів. У свою чергу, нафта WTI станом на 19:11 подорожчала на 4,46% і торгувалася по 43,57 доларів за барель", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Financial Times, ціни на нафту виросли на 2 долара після того, як представникам ЗМІ помилково розіслали чернетку інтерв'ю саудівського міністра офіційному інформаційному агентству Саудівської Аравії "Saudi Press Agency". В інтерв'ю аль-Фалих повідомив, що королівство готове прийняти участь у скоординованих діях, щоб допомогти нафтовому ринку досягти рівноваги.

Члени ОПЕК планують провести неформальну зустріч на полях Міжнародного енергетичного форуму, який відбудеться в Алжирі 26 - 28 вересня. Падіння нафтових цін до рівня близько 40 доларів призвело до того, що ряд нафтових експортерів вирішили провести зустріч найбільших нафтовидобувних країн для прийняття рішення щодо стабілізації ринку.

"Якщо виникне необхідність зробити які-небудь дії, щоб допомогти збалансувати ринок, тоді ми готові це зробити, звичайно, разом із ОПЕК і великими експортерами, що не входять в ОПЕК", - зазначив саудівський міністр.

Раніше повідомлялося, що Міжнародне енергетичне агентство погіршило прогноз зростання попиту на нафту в 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-