Банки за півроку повернули НБУ 18,5 мільярда рефінансу

Банки за півроку повернули НБУ 18,5 мільярда рефінансу

Укрінформ
За січень-червень 2016 року платоспроможні банки зменшили заборгованість перед Національним банком за кредитами рефінансування на 36,5% - до 32,25 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Платоспроможні банки за I півріччя 2016 р. зменшили заборгованість перед НБУ за кредитами рефінансування на 36,5%. Загальний обсяг заборгованості на 1 липня 2016 року становив 32,25 млрд грн, в тому числі за основною сумою кредиту - 31,89 млрд грн. Такі дані опубліковані в показниках фінансової звітності банків", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що всього протягом першої половини поточного року загальна заборгованість платоспроможних банків перед НБУ скоротилась на 18,5 млрд грн.

Усі банки, що мають стабілізаційні кредити або кредити на підтримку ліквідності, протягом першого півріччя зменшили свою заборгованість перед НБУ. Кредити обслуговуються в робочому режимі згідно з узгодженими  графіками.

Із середини 2015 року Національний банк використовує виключно монетарні інструменти підтримки ліквідності банків, терміни погашення яких не перевищують 3 місяців. Банки отримують кредити рефінансування в результаті тендерів з підтримання ліквідності банків. Усі банки, які на такий тендер подають заявки та надають високоліквідні застави (ОВДП, депозитні сертифікати, кошти в іноземній валюті), отримують кредит автоматично.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-