Держаудит знайшов в Укртрансгазі порушень на 580 мільйонів

Держаудит знайшов в Укртрансгазі порушень на 580 мільйонів

Укрінформ
Державна аудиторська служба під час ревізії ПАТ "Укртрансгаз" виявила порушень на 580,8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства

"Під час ревізії фінансово-господарської діяльності публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" та його філій працівники Державної аудиторської служби виявили фінансових порушень на суму 580,8 млн грн, з них збитків - на 28,4 млн грн", - інформує Держаудитслужба.

Як зазначається у повідомленні, результати контрольного заходу засвідчили деякі негативні тенденції та недоліки під час використання фінансових і матеріальних ресурсів.

"Так, попри значне збільшення тарифів на транспортування газу та послуги його зберігання, ПАТ "Укртрансгаз" за результатами 2015 року отримало збиток на суму 4,7 млрд грн при запланованому показнику чистого прибутку розміром 5,7 млрд грн. Головною причиною збитковості 2015 року є збільшення суми нарахованих товариством амортизаційних відрахувань на 13,2 млрд грн без внесення змін до фінансового плану, чим було порушено вимоги Господарського кодексу України", - констатує відомство.

Відповідно до інформації відомства, через невиконання рішення загальних зборів акціонерів ПАТ "Укртрансгаз" до держбюджету не переказано дивідендів на суму 135,8 млн грн за 2012 рік. Також на складах товариства під час ревізії виявлено матеріально-технічні ресурси вартістю майже 130 млн грн, які придбані протягом 2000-2012 років, але дотепер не використовуються.

"Укртрансгаз провів 144 процедури закупівель із порушенням вимог законодавства, за результатами яких укладено договорів на загальну суму майже 622 млн грн", - заявляють у Держаудитслужбі.

Під час контрольного заходу щодо окремих процедур державних закупівель виявлено факти, які можуть свідчити про змову між учасниками торгів, про що поінформовано Антимонопольний комітет України.

Інформацію про порушення, які призвели до перекручення показників фінансової звітності ПАТ "Укртрансгаз" та свідчать про можливе заниження об'єкта та/або бази оподаткування, а також ухилення від сплати податків і зборів, передано до Державної фіскальної служби України.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та наразі долучено до кримінального провадження.

Державна служба перевіряла діяльність товариства з 1 червня 2014 року по 31 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-