Газпром збільшив транзит через Україну – через ремонт Nord Stream

Газпром збільшив транзит через Україну – через ремонт Nord Stream

Укрінформ
Газопровід "Північний потік" потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік, що йде по дну Балтійського моря до Німеччини, у вівторок повністю зупинений для проведення планового техобслуговування.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"В ході регулярних робіт передбачена тимчасова зупинка обох ниток. Повна потужність газопровідної системи стане знову доступною до 19 серпня 2016 року, коли буде завершено додаткові планові роботи нашого upstream-партнера на російській ділянці", - коментують подію в Nord Stream AG.

Для компенсації зупинки роботи "Північного потоку" "Газпром" наростив транзит через Україну. Як свідчать дані словацького газотранспортного оператора Еustream, заявка на транзит російського газу на вівторок підскочила до 180,1 млн кубометрів з 145,8 млн кубометрів станом на понеділок.

Графік ремонтних робіт заздалегідь погоджено з партнерами Nord Stream і операторами газопроводу в Росії, що подає газ, та приймаючих газопроводів у Німеччині. Після завершення технічного обслуговування транспортування газу європейським партнерам у номінованих постачальником обсягах буде відновлено.

З урахуванням поточної конфігурації експортних потоків російського газу в серпні може бути експортовано до далекого зарубіжжя 13,8 млрд кубометрів газу (приблизно на рівні показника серпня 2015 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-