ДФС перевірятиме бізнес по-новому

ДФС перевірятиме бізнес по-новому

Укрінформ
За дорученням міністра фінансів Олександра Данилюка ДФС видала наказ, згідно з яким матеріали податкових перевірок будуть передаватися до податкової міліції тільки після остаточного закінчення всіх адміністративних та судових процедур оскарження.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Тепер до податкової міліції будуть передаватись матеріали податкових перевірок тільки після остаточного закінчення всіх адміністративних та судових процедур оскарження. Тобто кримінальні справи будуть порушуватися при наявності реальних доказів вчинення кримінальних злочинів", - йдеться у повідомленні.

Відтепер, як сподіваються в уряді, ДФС не зможе упереджено та безпідставно тиснути на бізнес, якщо немає підтвердження складу злочину. Якщо підприємець не погоджується з рішенням ДФС стосовно своїх зобов’язань і подає оскарження до суду, то кримінальне провадження буде розпочато лише тоді, коли слідчий знайде реальні докази злочину.

"Це оперативне рішення має значно зменшити кількість необгрунтованих кримінальних справ проти бізнесу та створити кращі умови для розвитку підприємництва", - йдеться у повідомленні.

Раніше ДФС ініціювала кримінальні справи на підставі результатів податкових перевірок, які були предметом оскарження в суді. При цьому в більшості випадків реальні докази кримінального злочину бути відсутні.

Так, за інформацією бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети, у 2015 році було розпочато 1748 кримінальних проваджень, тоді як всього лише 55 були передані до суду з обвинуваченням. Через те, що ДФС шукала кілька десятків порушників, реального тиску зазнали більше ніж півтори тисячі підприємств. Ця проблема була порушена представниками бізнесу на зустрічі 12 липня. Для вирішення проблеми міністр дав доручення голові ДФС врегулювати це питання.

Наголошується також, що системно та повністю ситуацію має врегулювати комплексна реформа ДФС, над якою зараз працюють Податковий комітет Верховної Ради, Міністерство фінансів та експерти. Наступним кроком буде ліквідація податкової міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-