Нафта дорожчає через побоювання за поставки з Іраку

Нафта дорожчає через побоювання за поставки з Іраку

Укрінформ
Світові ціни на нафту у вівторок, 12 липня, слабо піднімаються після повідомлень про перебої з відвантаженням нафти у головному іракському порту Басра, а також в очікуванні чергових щотижневих даних про рівень запасів палива в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зросла на 0,3% - до $46,38 за барель. Ціна контракту на нафту WTI з поставками в серпні на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на 0,2% - до $44,86 за барель.

Ринок зберігає в цілому негативну налаштованість, ціни залишаються на рівні 2-місячних мінімумів через зростання пропозиції сировини на ринку за умови нестійкого попиту. Інвестори стурбовані збільшенням обсягів буріння свердловин у США, високим рівнем запасів, зростанням експорту сировини з Ірану, водночас в останні дні були вирішені проблеми з відновленням постачань нафти з Канади, Нігерії.

Очікується, що офіційні дані покажуть скорочення запасів нафти в США більш ніж на 3 млн барелів.

Ірак припинив вантаження нафти на двох терміналах у Басрі на півдні країни через протікання нафтопроводу. Це сталось у неділю, коли у черзі на вантаження нафти було 15 надвеликих нафтоналивних танкерів, а також танкерів типу "Суецмакс". Припинення роботи терміналів може збільшити час вантаження танкерів на терміналах, один з яких є найбільшим у країні.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,09 долара за барель, що на 16 центів нижче за рівень закриття торгів ($46,25).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-