Переселенець з Луганщини «відмив» півмільярда для приватних і держпідприємств

Переселенець з Луганщини «відмив» півмільярда для приватних і держпідприємств

Укрінформ
Співробітники СБ України спільно з прокуратурою, Нацполіцією та Держслужбою фінансового моніторингу припинили в Києві діяльність потужного конвертаційного центру.

Про це у п'ятницю повідомили у прес-центрі СБ України.

«Організував конверт один з вимушених переселенців з Луганщини. Він відмивав кошти майже ста київських комерційних структур та низки державних підприємств. Фінансові оборудки здійснювалися через фірми, зареєстровані на мешканців тимчасово окупованих терористами районів Луганської області. За попередніми оцінками, через конвертцентр протягом 2015-2016 років було виведено у «тінь» майже півмільярда гривень», - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби затримали в столиці трьох кур'єрів конверту, які перевозили клієнтам 500 тисяч гривень.

У прес-центрі СБУ зазначили, що під час обшуків в офісах та автомобілях конвертцентру правоохоронці виявили валюту, еквівалентну 1,5 мільйонам гривень, ювелірні вироби, коштовні годинники. У зловмисників також вилучено банківські картки, ноутбуки з програмними засобами «клієнт-банк», флешки, мобільні телефони, блокноти з робочими записами, що доводять здійснення фінансової оборудки, та печатки фірм, задіяних у ній. Співробітники СБ України знайшли також підроблені документи низки правоохоронних та державних органів, оформлені на організатора, установчі та «робочі» документи фіктивних підприємств, що розкривають механізм функціонування конвертцентру.

Наразі заблоковано всі рахунки комерційних структур, що були задіяні у фінансовій оборудці.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-