У ДФС нагадали, які пенсії вже не оподатковуються

У ДФС нагадали, які пенсії вже не оподатковуються

Укрінформ
З 1 липня пенсії у розмірі до 10 740 грн не оподатковуються через набуття чинності змін у Податковому кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"З 1 липня поточного року не оподатковуються суми пенсій, що не перевищують десять розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року, для осіб, які втратили працездатність (у 2016 році - це 10740 гривень)", - розповів директор департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк.

"Якщо ж громадянин отримує пенсію більшу за встановлену норму, то сума перевищення оподатковуватиметься за ставкою 18% та 1,5% відповідно", - пояснює посадовець.

Разом з тим, не оподатковуватимуться також пенсії, що отримуються учасниками бойових дій, інвалідами війни та особами, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Загалом від оподаткування пенсій у минулому році до відповідних бюджетів надійшло майже 1,08 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. За 6 місяців поточного року сплачено 341,1 млн грн.

У зв'язку з нововведеннями в ДФС до кінця року очікують надходжень ПДФО від оподаткування пенсій майже на 36 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-