Українська компанія постачатиме ракети для польських винищувачів

Українська компанія постачатиме ракети для польських винищувачів

Укрінформ
Українська компанія постачатиме ракети повітря-повітря для польських винищувачів МіГ-29. У тендері на 40 ракет такого типу переміг консорціум, сформований польською компанією WB Electronics та українською – «Спецтехноекспорт».

Про це повідомляє Радіо Польша.

"Українці – це тепер єдиний, крім Росії, виробник ракетних снарядів, які можуть використовуватися в польських літаках МіГ-29М", - пояснив виданню польський експерт у галузі повітряних сил, журналіст Юліуш Сабак.

Щоправда, за його словами, літаки пристосовано до стандартів НАТО, але у них досі функціонує російський стандарт озброєння.

"У цьому випадку українці постачатимуть ракети середньої дальності Р-27ЕР з радіолокаційним наведенням. Це не надто сучасна технологія, але здійснена вимога їх повного узгодження зі стандартом літака і радара. У результаті, Польща могла або зважитися на постачання ракет з Росії, що здається сумнівним з багатьох причин, або шукати іншого виробника. А зараз єдиний виробник, крім Росії, знаходиться саме в Україні", - розповів фахівець.

Консорціум створено з польською компанією WB Electronics, яка має в Україні досить широкі контакти, позаяк співпрацює в галузі зв’язку і безпілотних літальних апаратів. Саме вона є польським елементом консорціуму, який – як єдиний – виконав усі вимоги з боку військових.

 Ракети для польських винищувачів мають бути доставлені до кінця листопада цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-