СБУ викрила

СБУ викрила "конверт" з мільярдним обігом, у якому були і держпідприємства

Укрінформ
Співробітники СБ України спільно з Держслужбою фінансового моніторингу та поліцією припинили діяльність конвертаційного центру, який протягом 2014-2016 років вивів у "тінь" понад мільярд гривень.

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

"Організатори надавали послуги з переведення грошей у готівку та штучного створення податкового кредиту для відшкодування податку на додану вартість. Як встановили співробітники спецслужби, клієнтами конверту були понад 400 комерційних структур із Києва та області, серед яких і декілька держпідприємств. Правоохоронці під час багатоходової спецоперації затримали при виїзді з Києва, на заправці, двох організаторів конвертцентру. В них вилучено понад 1,3 мільйона гривень, призначених черговому клієнту. Потім співробітники спецслужби затримали в центрі столиці кур'єра під час передачі замовнику 260 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у офісах та автомобілях, які належать конвертцентру, правоохоронці вилучили понад два мільйони гривень, десять тисяч доларів США, банківські картки, чотири ноутбуки з системою "клієнт-банк", флешки, мобільні телефони з доказами здійснення нелегальних фінансових оборудок. В офісах також виявлено печатки майже двадцяти фіктивних фірм, задіяних у діяльності конверту та вогнепальну зброю. Заблоковано кілька десятків банківських рахунків, оформлених організаторами конвертаційного центру.

Загалом з 2014 року "конверт" вивів у "тінь" понад мільярд гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.205 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-