Губернатор пояснив, як важкі вантажівки оминатимуть Коростень

Губернатор пояснив, як важкі вантажівки оминатимуть Коростень

Укрінформ
Великогабаритний транспорт заводу МДФ їздитиме лише ділянкою траси міжнародного значення "Київ-Варшава".

Це голова Житомирської ОДА Сергій Машковський пообіцяв жителям м. Коростень, які занепокоєні діяльністю підприємства "Коростенський завод МДФ" і будівництвом поруч із ним нового деревообробного комбінату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже вчора спеціалісти департаменту промисловості та транспорту облдержадміністрації, управління автомобільних шляхів напрацювали два варіанти. Сьогодні визначено кращий із них. Це ділянка дороги, яка виходитиме на міжнародну трасу "Київ-Варшава" і проходитиме безпосередньо до деревообробного комбінату, який на сьогодні будують біля "Коростенського заводу МДФ". Крім того, вона матиме вихід і до дороги у місті Коростені, на відрізку автошляху "Житомир-Виступовичі". Це буде така з'єднувальна дорога, що важливо також і для місцевих жителів: не буде створюватися соціальна напруга серед мешканців навколишніх будинків, поруч із якими вже не пересуватиметься великогабаритний транспорт. Потрібно лише розробити конкретну дорожню карту і напрям руху, після чого на певному етапі їх погодять в Укравтодорі, тобто на рівні держави", - прокоментував Машковський.

Загалом, "Коростенський завод МДФ" працює на Житомирщині з 2011 року. Крім того, поруч із заводом торік розпочали зводити деревообробний комбінат "Українська холдингова лісопильна компанія". Зі слів директора новоствореного підприємства Катерини Самчук, до 15 жовтня цього року його будівництво планують завершити, ввівши в експлуатацію першу чергу. Прогнозується, що за рік це підприємство перероблятиме 600 тис. куб. м ділової деревини.

Фото: Житомир today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-