Діяльність «Заводу 410 ЦА» перевірять ДФІ та Аудиторська служба - Укроборонпром

Діяльність «Заводу 410 ЦА» перевірять ДФІ та Аудиторська служба - Укроборонпром

Укрінформ
Діяльність ДП «Завод 410 ЦА» перевірять Державна фінансова інспекція і Аудиторська служба України.

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

На концерні пояснюють, що підприємство систематично відмовляло «Укроборонпрому» в наданні необхідних документів для роз’яснення його діяльності, що викликали підозру.

«Наприклад, минуле керівництво не надало підтверджень щодо заборгованості 410 заводу ЦА перед ТОВ «Центрбудмеханізація» на суму 33,87 млн грн за ремонтні роботи. Питання виникають й по самому підприємству. Із офіційних джерел відомо, що дана юридична особа відсутня за зареєстрованою адресою, має податковий борг перед бюджетом, а її засновник двічі притягався до кримінальної відповідальності», - зауважують у ДК.

Там додали, що новий керівник ДП «Завод 410 ЦА» Віктор Ганькевич уже звернувся до уповноважених органів з проханням перевірити прозорість фінансово-господарської діяльності підприємства за останні роки. За попередніми перевірками комісій ДК «Укроборонпром», виявлені підозри стосовно мільйонних незаконних оборудок із коштами підприємства.

«Незважаючи на опір адміністрації заводу, комісія «Укроборонпром» виявила низку й інших можливих порушень фінансово-господарської діяльності: ймовірне завдання збитків через безоплатну передачу інозамовнику виробів на суму 5,4 млн дол. США попри заборону таких дій законом (ч. 5 ст. 75 Господарського кодексу України); надання з 2013 року заводом послуг із стоянки повітряних суден за заниженими тарифами, можливе недоотримання доходу в сумі 2,5 млн грн; штучне завищення фінансового результату підприємства через неповне висвітлення у фінансовій звітності фактичних господарських операцій; недотримання фінансового плану», - відзначають на концерні.

Окремої уваги, додають на ДК, заслуговують результати вибіркового моніторингу платежів 410 заводу ЦА: «За три місяці встановлено значні завищення ціни у закупівлі товарно-матеріальних цінностей, у деяких випадках ціни завищенні на понад 50%».

Враховуючи ці факти та відсутність спростувань цих підозр із боку минулого керівництва «Завод 410 ЦА», ДК «Укроборонпром» призначив нового керівника свого підприємства-учасника. Віктору Ганькевичу доручено у максимально короткі терміни здійснити внутрішній та зовнішній аудит фінансово-господарської діяльності підприємства, залучити фахових юристів і фінансистів задля налагодження його роботи та забезпечити прозорість функціонування авіаційного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-