У Британії за ніч золото підскочило на 22%

У Британії за ніч золото підскочило на 22%

Укрінформ
У Британії після референдуму щодо виходу країни з ЄС вартість золота зросла за ніч на 22% в фунтах стерлінгів.

Про це повідомляє The Guardian.

"Ціни на золото ясно демонструють паніку, що з'явилася на фінансових ринках. Золото підскочило на 22% по відношенню до фунта за одну ніч", - йдеться у повідомленні.

Після закриття виборчих дільниць вчора ввечері вартість золота знаходилась на рівні $1,256.50 за унцію, та після того, як почали з'являтися перші результати референдуму, ціна почала швидко рости.

На ранок п'ятниці ціна вже досягла позначки $1336. 66, стрибнувши на 6,3% в доларовому вираженні, та більш значні зміни відбулися у британській валюті.

За словами експертів, сплеск ціни на золото був найшвидшим по відношенню до фунта за всю історію.

Раніше повідомлялося, що курс британського фунта по відношенню до долара досяг тридцятирічного мінімуму - $1,3459 - на тлі чуток про завершення голосування. Після невеликого відкату курс встановився на рівні $1,43.

Нагадаємо, вчора, 23 червня, у Великобританії пройшов референдум, на якому жителі обирали, чи хочуть вони, щоб країни вийшла з ЄС.

Наразі у Британії триває підрахунок голосів, поданих на референдумі про вихід з Європейського союзу. Прихильники Brexit – виходу Британії з ЄС – лідирують з 52%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-