ЄС може збільшити квоти для агропродукції з України - Кутовий

ЄС може збільшити квоти для агропродукції з України - Кутовий

Укрінформ
Процес можливого збільшення з боку Євросоюзу квот для української агропромислової продукції має позитивну динаміку та може принести результати вже за кілька місяців.

Таке сподівання висловив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий за результатами 11 щорічного аграрного діалогу Україна-ЄС у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що крига скресла, і що питання змін по встановлених квотах стає більш реальним", - заявив український міністр.

Він зауважив, що технічні параметри, прописані в економічній частині Угоди про асоціацію Україна-ЄС у частині визначених у ній експортних квот для української сторони, не повинні сприйматися європейськими партнерами як "заморожена стійка позиція".

"Я думаю, що європейські партнери у Брюсселі більше не вважають, що це незмінна позиція. Вони прислухаються до нашої позиції, що ми повинні дискутувати на цю тему і мати результат. Я думаю, що ці результати ми повинні мати на горизонті найближчих трьох місяців", - сказав Кутовий.

Міністр не назвав конкретні позиції, тобто види продукції, на які Київ прагне збільшити квоти, відзначивши, що це ті, які мають найбільш перспективний експортний потенціал.

Як відомо, Україна передала Єврокомісії пропозиції щодо збільшення визначених в економічній частині Угоди про асоціацію експортних квот на деякі позиції агропромислової продукції.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська заявляла, що за підсумками перших чотирьох місяців 2016 року європейські постачальники вже повністю використали основну тарифну квоту на ввезення до України м'яса птиці та напівфабрикатів з м'яса птиці, більш ніж наполовину використали квоту на цукор (на 67,2%), та розпочали використання тарифної квоти на м'ясо свинини (на 17,5%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-