Нафтогазвидобування автоматизувало управління видобутком газу

Нафтогазвидобування автоматизувало управління видобутком газу

Укрінформ
ПрАТ "Нафтогазвидобування" впровадила автоматизовану систему оперативно-диспетчерського управління (АСОДУ), яка дозволяє контролювати виробничий процес онлайн на кожному етапі - від видобутку газу і до його подачі в магістральний газопровід.

Про це Енергетиці України повідомив начальник відділу зовнішніх зв'язків Нафтогазвидобування Максим Асауляк.

"Ми перші, хто на такому рівні автоматизував управління видобутком газу в Україні. АСОДУ розроблена індивідуально для потреб компанії нашими фахівцями і містить в собі цілий ряд ноу-хау", - прокоментував гендиректор видобувної компанії Ігор Щуров.

У Нафтогазвидобування зазначили, що використання автоматизованої системи вже дало результат у вигляді зменшення технологічних втрат газу. Також оптимізовані терміни капітальних ремонтів свердловин. Значно знизилися відмови технологічного обладнання. Підвищено контроль над промисловою та екологічною безпекою виробництва. У перспективі - впровадження систем контролю за бурінням свердловин.

Як відомо, ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільша українська приватна газовидобувна компанія, основним акціонером якої є ДТЕК.

Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області — Семиренківському (Шишацький, Миргородський райони) і Мачускому (Полтавський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-