Аслунд дає 90%, що МВФ виділить Україні черговий транш у липні

Аслунд дає 90%, що МВФ виділить Україні черговий транш у липні

Укрінформ
Відомий міжнародний експерт в галузі економіки Андерс Аслунд на 90% впевнений, що Міжнародний валютний фонд прийме рішення про надання Україні третього траншу допомоги в рамках програми розширеного фінансування в липні.

Таку оцінку він висловив у Вашингтоні в коментарі Укрінформу.

"Я думаю, наразі є 90% вірогідності, що МВФ виділить Україні в липні наступний транш", - відповів Аслунд на прохання спрогнозувати результат засідання Ради директорів МВФ по Україні. 

Експерт нагадав, що рішення Фонду залежить від виконання українською стороною обумовлених раніше вимог, у тому числі прийняття відповідного законодавства. Ці вимоги поступово виконуються. 

Водночас Аслунд підкреслив, що МВФ "не вимагає чогось нового". Фонд визначив достатньо ясний список реформ, необхідних для досягнення стабільних макроекономічних параметрів, у тому числі щодо дефіциту бюджету, інфляції, резервів та інших показників. 

Коментуючи питання, чи сприятиме цьому візит прем'єр-міністра України до США, експерт наголосив, що все проходить на "гарному рівні". За його словами, американська сторона "демонструє готовність потужної підтримки" в подальшому. 

"Візит відбувається на запрошення віце-президента, й передбачені переговори як мінімум в трьох міністерствах. Американська адміністрація продовжує сприймати Україну як дуже важливого партнера", - підсумував Аслунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-