"Борг Януковича": Україна дала Росії додатковий час на заперечення

Укрінформ
Україна погодилась надати Росії запитану відстрочку на 28 днів, а саме до 15 липня, для відповіді на заперечення проти позову на 3 млрд дол.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну

"27 травня 2016 року Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, довірчого управителя (трасті) згідно із документом, за яким Російською Федерацією Україні було надано запозичення у розмірі 3 мільярдів доларів США у грудні 2013 року. Позивач мав надати відповідь на заперечення України до 17 червня 2016 року. Проте довірчий управитель звернувся із проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки та подання своєї відповіді. Україна погодилася на це прохання, а отже очікує на одержання відповіді позивача у цей строк", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Україна вітає можливість викласти у цьому судовому процесі усю повноту фактів та обставин, які стосуються періоду перед випуском єврооблігацій у грудні 2013 року та після нього. 

"Це є критично важливим для належного розуміння та прийняття рішення щодо позову, який було подано безпосередньо за вказівкою та в інтересах Російської Федерації", - додають у Мінфіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-