Кличко попросить Раду скасувати нові ціни на газ для населення

Кличко попросить Раду скасувати нові ціни на газ для населення

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко ініціює звернення Київради до парламенту щодо скасування постанови Кабінету міністрів про підняття ціни на газ для населення. 

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Раніше я звернувся до уряду і до НКРЕКП щодо перегляду встановлених ними нових тарифів. Не можна зараз підвищувати тарифи майже вдвічі, ми зможемо зіштовхнутися з проблемою, коли люди не зможуть платити за цими рахунками і за цими цінами. Повинна бути якась логіка і обгрунтованість. Якщо зростають пенсії, то це б було логічно, а якщо пенсії залишаються на тому самому рівні, як можуть вдвічі злетіти платежі, люди не зможуть плати за цими рахунками", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що ініціюватеме звернення Київради до парламенту, "який повинен нас підтримати і застосувати всі механізми, аби уряд скасував постанову 758 про підняття цін на газ для населення".  

Кличко також зауважив, що як мер Києва та голова Асоціації міст України вернувся до Президента, уряду та керівництва "Нафтогазу" щодо врегулювання ситуації з блокуванням рахунків енергокомпаній. 

"Я просив би розглянути цю програму і вирішення цієї проблеми на найближчому засідання РНБО. Ця ситуація стосується не тільки Києва, де арештовані рахунки енергокомпанії, але 104 теплопідприємств в багатьох регіонах України. Я переконаний, що підготовка до опалювального сезону не повинна бути зірвана", - додав він.

Міський голова також прокоментував заяву "Київенерго" щодо зупинки з 27 червня гарячого водопостачання в столиці. 

"Я вважаю такий крок неприпустимим. Тому вихід ситуації з блокуванням рахунків повинен бути знайдений. Тому я звернувся до Президента України з проханням невідкладно доручити уряду врегулювати це питання", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, серед яких Київенерго, заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до Київенерго). 

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-