Нафта дешевшає на даних із США

Нафта дешевшає на даних із США

Укрінформ
Ціни на нафту впали у четвер, після того як Міністерство енергетики США заявило про менше, ніж очікувалося, зменшення запасів, а ринки порахували, що заява Федеральної резервної системи негативно позначиться на попиті.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у липні впали в ціні на 1,02% до $ 47,52 за барель. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,86% до $ 48,55 за барель.

Нафта дешевшає з 8 червня і вже втратила близько 8 відсотків.

Минулого тижня Brent досягла піку цього року, піднявшись майже до $53 за барель, а американська нафта наблизилася до $52 після збоїв поставок в Нігерії і Канаді.

"Нафта, швидше за все, зазнаватиме труднощів на тлі побоювань про те, що недавнє ралі було занадто сильним і швидким", - повідомили аналітики ANZ у клієнтськый записці.

Запаси нафти в США впали минулого тижня, повідомив уряд у середу, але скорочення виявилося слабшим, ніж очікувалося. За тиждень, що завершився 10 червня, запаси знизилися на 0,93 мільйона барелів до 531,5 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA). Аналітики чекали зниження запасів на 2,26 мільйона барелів.

Федеральна резервна система США зберегла ключову ставку в діапазоні 0,25-0,50 відсотка річних і повідомила, що як і раніше очікує двох підвищень індикатора вартості запозичень протягом 2016 року.

За тиждень до референдуму про членство Британії в ЄС нафтовий та інші ринки залежні від опитувань, які вказують на зростання підтримки рішення про вихід країни з блоку. Так званий "Brexit" ("Britain и exit" - вихід Британії) призведе до загальноєвропейської рецесії і вдарить по попиту на нафту, вважають багато аналітиків.

Станом на 9:15 за київським часом у на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,55 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,62 долара за барель, що на 35 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 48,97).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-