Ярославський запевнив, що готовий погасити борги по зарплаті на ХТЗ

Ярославський запевнив, що готовий погасити борги по зарплаті на ХТЗ

Укрінформ
Розпочата процедура санації Харківського тракторного заводу дасть змогу розблоковувати рахунки підприємства і погасити борги по зарплаті.

Про це власник контрольного пакета акцій ХТЗ український бізнесмен Олександр Ярославський сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше і основне - це підписали договір санації. Тепер треба розблоковувати рахунки, заплатити зарплату. Я готовий сьогодні заплатити, але річ у тому, що за процедурою, як юристи кажуть, розблокування рахунків займе від тижня до двох. На сьогодні 20 млн грн - заборгованість по зарплаті. Перше, що повинні люди отримати, - зарплату. Я готовий погасити борги і готовий давати гроші на виробництво тракторів", - відзначив Ярославський.

За його словами, документи, необхідні для розблокування рахунків, вже в суді.

"Я готовий самостійно вкладати інвестиції в розвиток підприємства і не планую залучати інших інвесторів. Мені інвестори не потрібні. Гроші у мене є в самого. Свого часу, в 2010 році, я продав великі активи", - додав Ярославський.

За його словами, для нього цей завод не новий.

"Я вже тут був. Вдруге я прийшов. Нам треба налагодити виробництво тракторів. І все. спеціалісти є, виробничі майданчики є. Бажання є, гроші є", - підкреслив Ярославський.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 червня на брифінгу на ХТЗ Олександр Ярославський  розповів, що в четвер, 9 червня, він обговорив ситуацію на ХТЗ з Президентом України Петром Порошенком: "Ми домовилися, щоб на підприємстві запустити і тракторне, і військове виробництво. Будемо оптимістами, що ця зустріч відкриє нам нові можливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-