Brent вже піднявся до $52

Brent вже піднявся до $52

Укрінформ
Світові ціни на нафту зростають у четвер на фоні зниження пропозиції "чорного золота" у світі.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна серпневого контракту на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures підросла на $ 0,19 (0,36%) - до $ 52,7 за барель. Котирування ф'ючерса на нафту WTI з поставкою у липні зросла на $ 0,3 (0,59%) - до $ 51,53 за барель.

Ціни на нафту вчора виросли до максимумів за кілька місяців на очікуваннях скорочення надлишку пропозиції на ринку.

Видобуток нафти у Нігерії скоротився через атаки радикального угруповання "Месники дельти Нігера". Серія нападів на об'єкти нафтової інфраструктури призвела до зниження видобутку до 1 мільйона барелів на день. Угруповання також заявляло про намір "довести видобуток нафти в Нігерії до нуля".

Ціни на нафту також підтримало зниження комерційних запасів нафти в США (виключаючи стратегічний резерв). За тиждень, що завершився 3 червня, індикатор знизився на 3,2 мільйона барелів, або на 0,6% - до 532,5 мільйона барелів. Експерти вважали, що запаси за тиждень знизилися на 2,74 мільйона барелів, до 532,96 мільйона барелів.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлена ??но рівні 52,74 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,71 долара за барель, що на 20 центів вище за рівень закриття торгів ($ 52,51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-