Укрнафті хочуть безпідставно передати 2 мільярди кубів газу – Нафтогаз

Укрнафті хочуть безпідставно передати 2 мільярди кубів газу – Нафтогаз

Укрінформ
Представник державної виконавчої служби 3 червня поточного року безпідставно передав ПАТ «Укрнафта» близько 2 млрд куб. м газу, начебто вилучивши його з підземного сховища газу, що управляється ПАТ «Укртрансгаз».

Про це у вівторок повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України". 

"Передача газу Укрнафті здійснювалась державним виконавцем у Києві на підставі фіктивного акту про виконавчу дію, яка не мала місця", - зауважили в Національній акціонерній компанії і додали, що при складанні акту державний виконавець, зокрема, порушив порядок здійснення вилучення майна, склавши акт про начебто вилучення природного газу з підземного сховища газу (які знаходяться, переважно, в західній частині України), при цьому перебуваючи в м. Києві біля центрального офісу Укртрансгазу.

У Нафтогазі нагадали, що газ, про який йдеться у судовому рішенні, було видобуто Укрнафтою у 2006 році та за рішенням уряду спрямовано на споживання населенням. Згідно з законодавством, чинним у той час, Укрнафта мала продавати весь товарний газ власного видобутку Нафтогазу за ціною, встановленою державним регулятором НКРЕ, для подальшої реалізації цього газу населенню. Починаючи з 2005 року менеджмент Укрнафти ухилявся від оформлення договорів купівлі-продажу з Нафтогазом, мотивуючи свою відмову низьким рівнем цін, встановлених НКРЕ. Нафтогаз неодноразово висловлював готовність оформити обсяги газу Укрнафти, передані для споживання населенням, за цінами, встановленими державним регулятором у відповідні періоди.

У спробі оформити вилучення газу державний виконавець керувався судовим рішенням №6/521, винесеним Господарським судом м. Києва у травні 2014 року. 30 березня 2016 року НАК «Нафтогаз України» подала заяву про перегляд зазначеного рішення за нововиявленими обставинами. Укртрансгаз не укладав договір зберігання газу з Укрнафтою, не приймав у компанії ці обсяги газу на зберігання та, відповідно, не має підстав передавати такі обсяги газу Укрнафті, наголосили у Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-