Англійський фунт впав через збільшення прихильників Brexit

Англійський фунт впав через збільшення прихильників Brexit

Укрінформ
Курс британського фунта стерлінгів впав після оприлюднення результатів двох незалежних опитувань, які показали зростаючу підтримку громадянами Великої Британії виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє BBC News

"Фунт стерлінгів досяг тритижневого мінімуму по відношенню до долара, впавши на 1,5 цента до $1,4358 за фунт. Відносно євро фунт знизився майже на 0,4% до 1,2710 за фунт", - йдеться у повідомленні.

Так, опитування YouGov показало, що 45% жителів Британії готові підтримали вихід країни з ЄС, проти 41%, які хочуть залишитися. Водночас окреме опитування, проведене Opinium для Observer, також засвідчило збільшення прихильників Brexit з 40% до 43%.

"Це (можливість Brexit. - Ред.) стає надзвичайно тривожним для фінансових ринків, і ми очікуємо ще більшого падіння курсу фунта стерлінгів, якщо опитування громадської думки, як і раніше, продовжать свідчити про перевагу голосів за вихід з ЄС",  - наголосив Хусейн Сайєд, головний ринковий стратег онлайн-брокера FXTM.

У звіті про інфляцію в травні Банк Англії заявив, що невизначеність з приводу референдуму ЄС вже впливає на фунт.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон попередив громадян про те, що у разі виходу країни з Євросоюзу, ціни на продукти харчування суттєво зростуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-