Гройсман обіцяє відлучити спиртову галузь від

Гройсман обіцяє відлучити спиртову галузь від "корупційної годівниці"

Укрінформ
Уряд вживатиме заходів для подолання корупції на підприємствах спиртової галузі, а також щодо обігу нелегального спирту в Україні.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир  Гройсман  під час години запитань до уряду у Верховній Раді України у п'ятницю, 3 червня, повідомляє Урядовий портал.

«Публічний конкурс на управління, або продаж публічний, або інші форми, які знищать корупцію у цій сфері, ми будемо робити і будемо вітати...Ми знайдемо рішення, які дозволять нам один раз і назавжди позбутися цієї корупційної годівниці: лівий спирт і все інше», - наголосив Гройсман.

Він зауважив, що заводи із виробництва спирту та спиртовмісної продукції в Україні є величезним джерелом корупції. «Я не збираюся покривати корупцію і не буду це робити, і, я думаю, що більшість депутатів Верховної Ради України теж не збираються це робити», - зазначив Гройсман. Голова уряду зауважив, що у світі є лише декілька країн, які регулюють спиртову галузь.

Прем'єр-міністр повідомив, що також дав доручення правоохоронним органам вирішити питання із обігом нелегального спирту. «Десятки і сотні тонн спирту  конфісковуються  по усій країні, який є абсолютно незаконний,  зарегульований. І наше завдання - навести тут лад один раз і назавжди», - підкреслив він.

Голова Уряду заявив, що суд розблокував проведення конкурсу на посаду керівника державного підприємства «Укрспирт».

«Після заяви уряду про те, що ми не будемо миритися з протиправними рішеннями про припинення конкурсів, судова система і чесні судді починають приймати абсолютно чесні рішення. Оте рішення (суду про фактично заборону завершити конкурс з призначення керівника «Укрспирту») було скасоване, тому конкурс буде. Що є дуже добре», - зазначив Володимир  Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-