Ціна на нафту стабілізувалася після саміту ОПЕК

Ціна на нафту стабілізувалася після саміту ОПЕК

Укрінформ
Ціна на нафту Brent тримається близько $50 за барель у п'ятницю після зустрічі ОПЕК, на якій виробники не змогли дійти компромісу щодо обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

У результаті ф'ючерси на нафту Brent додали 0,02 відсотка до $50,05 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $49,20 за барель, що на 0,03 відсотка вище попереднього закриття.

Учора нафтові ф'ючерси зросли в ціні, оговтавшись від падіння наприкінці сесії, оскільки різке зменшення запасів нафти у США компенсувало очікуване рішення ОПЕК залишити обсяг видобутку нафти без змін.

Ціни на нафту впали до внутрішньоденної нижчої точки після того, як ОПЕК завершила саміт у Відні, не змінивши максимальний обсяг виробництва. Саудівська Аравія тим часом намагалася задобрити інвесторів, обіцяючи не наповнювати ринки надлишковою пропозицією нафти в найближчі місяці. Іран при цьому заявив, що поки не збирається сповільнювати виробництво, оскільки намагається повернутися до досанкційного обсягу видобутку до кінця літа.

"Найгірше для нафти закінчилося. Був консенсус, що фундаментальні ринкові показники працюють, тому особливої потреби думати про вплив на пропозицію і попит не було", - заявив міністр енергетики Катару Мохаммед бін Салех аль-Сада на прес-конференції після саміту.

Учора генеральним секретарем ОПЕК був призначений нігерієць Мохаммед Баркіндо. Наступне засідання ОПЕК відбудеться 30 листопада.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,13 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,95 долара за барель, що на 9 центів нижче рівня закриття торгів ($50,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-