Україна вичерпала річну квоту на експорт пшениці до країн ЄС

Україна вичерпала річну квоту на експорт пшениці до країн ЄС

Укрінформ
Українські підприємці вичерпали річну квоту на безмитний експорт пшениці в ЄС в рамках Зони вільної торгівлі.

Про це в Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

"Сьогодні в Офіційному журналі Європейського Союзу оприлюднений Імплементаційний регламент Єврокомісії 2016/876, згідно з яким вводяться коефіцієнти розподілу при отриманні ліцензій на імпорт пшениці походженням з України. Це означає, що обсяг річної квоти в рамках ЗВТ в розмірі 950 тис. тонн є використаним", - написала вона.

У теж час Микольська пояснила, що це не означає, що експорт української пшениці в Євросоюз зупиняється. За її даними, поставки триватимуть в рамках глобальної квоти ЄС на зернові і поза квот.

"У поточному маркетинговому році, який почався 1 липня 2015 р. і триватиме до 30 червня ц. р., Україна є найбільшим імпортером пшениці в ЄС. Вже завезено 1,637 млн тонн, або 49% від загального обсягу імпорту в ЄС. За цим показником ми випередили США, Канаду і РФ разом узятих", - додала Микольська.

Раніше повідомлялося, що Україна вичерпала квоти на експорт до ЄС кукурудзи, виноградного і яблучного соку і меду. Компанії за 1,5 місяця використовували більшу частину квот на безмитні поставки низки інших продуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-