МВФ і ЄБРР уже не подобається ціна на Одеський припортовий

МВФ і ЄБРР уже не подобається ціна на Одеський припортовий

Укрінформ
Україна встановила занадто високу стартову ціну для приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ), а це може відлякати солідних інвесторів.

Про це йдеться у спільному листі Міжнародного валютного фонду і Європейського банку реконструкції та розвитку до уряду України, повідомляє Reuters.

На думку основних кредиторів України, ціна у розмірі $521 млн не відповідає міжнародним стандартам і може негативно позначитися на іміджі держави як продавця.

"Ми стурбовані тим, що багато авторитетних міжнародних інвесторів не стануть навіть розглядати таку пропозицію", -  йдеться у листі, підписаному регіональними представниками МВФ і ЄБРР Жеромом Ваше і Френсісом Меліжем.

Водночас прес-секретар Прем'єр-міністра України Дмитро Столярчук у коментарі агентству Reuters заявив, що ціну на ОПЗ було визначено відповідно до законів України ще до призначення у квітні нинішнього уряду.

"Ціну було погоджено на засіданні уряду за участю представників ЄБРР і МВФ", - наголосив Столярчук.

Крім того, він підкреслив, що "уряд прийняв прозорі умови приватизації, яка, зокрема, припускає участь (у приватизації ОПЗ. - Ред.) не менше двох претендентів, у тому числі одного іноземного".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-