Від Херсонського бавовнокомбінату лишилися тільки стіни - голова ОДА

Від Херсонського бавовнокомбінату лишилися тільки стіни - голова ОДА

Укрінформ
Херсонський бавовняний комбінат (ХБК), як підприємство, на виробничих потужностях якого можна було б виробляти продукцію, припинив своє існування.

Про це заявив у середу на прес-конференції голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вчора були на ХБК. Так от, всі, хто говорять, що у нас є ХБК, нехай знають: у нас є по периметру лише стіни. А все решта - це будівельний майданчик", - розповів Гордєєв.

Він зазначив, що спеціально заїхав на ХБК у перший місяць своєї роботи головою Херсонської ОДА. "Я не маю причетності до цієї ситуації (з підприємством - ред.). І ми починаємо свої відносини з колишнім майданчиком, де був ХБК, саме з певної точки. Цю точку ми сьогодні зафіксували", - сказав губернатор.

Як відомо, будівництво у Херсоні бавовняного комбінату було розпочато у 1952 році. Після введення в експлуатацію у 1964 році другої черги комбінату у його складі функціонували три прядильно-ткацькі та одна обробна фабрика. Херсонський бавовняний комбінат був найбільшим у Європі виробником бавовняних тканин. Станом на початок 2011 року на ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" діяла лише одна – перша - фабрика. На базі третьої фабрики ХБК у 2011 році збудований і діє потужний торговельно-розважальний центр "Fabrika". Із лютого 2011 року ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" повністю припинило виробничу діяльність. 24 липня 2012 року господарський суд Херсонської області своєю ухвалою ввів процедуру санації ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат". А 4 березня 2013 року цей же суд ухвалив рішення про визнання ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" банкрутом і ввів процедуру ліквідації підприємства. 12 червня 2013 року на ХБК виникла велика пожежа, яку гасили 8 пожежних машин та 40 бійців пожежно-рятувальних частин м. Херсона. На місці ХБК за колишньої влади було заплановано зробити великий оптовий ринок.

Фото: oboz.ks.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-