США втратили статус лідера у світовому рейтингу конкурентоспроможності

США втратили статус лідера у світовому рейтингу конкурентоспроможності

Укрінформ
США вже не є найбільш конкурентоспроможною економікою світу, Німеччина вилетіла з першої десятки. Україна на 59-му місці.

Це показало дослідження Швейцарської школи бізнесу IMD.

«У рейтингу 2016 року в першу десятку входять китайський Гонконг, Швейцарія, США, Сінгапур, Швеція, Данія, Ірландія, Нідерланди, Норвегія і Канада», - йдеться в повідомленні IMD.

Сполучені Штати поступилися своїм статусом лідера, «потужності їх економіки вже недостатньо, щоб утримати США у верхній частині престижного світового рейтингу конкурентоспроможності, який вони очолювали протягом останніх трьох років», - говорить директор IMD World Competitiveness Center Артуро Бріс. США, уточнює він, як і раніше мають найкращі економічні показники у світі, але є багато інших чинників, які враховуються при оцінці конкурентоспроможності.

У ТОП-10 входять шість європейських країн, проте Німеччина змістилася з 10-го рядка минулого року на 12-й. При цьому ще в 2014-му ФРН посідала 6-е місце. Однією з причин такої ситуації експерти називають податкову політику держави. Бріс пояснює це так: «Найбільша загроза для Німеччини - самовдоволення», і прогнозує, що якщо країна відмовиться від нього, то поверне собі позицію в першій десятці. 

Загалом тенденцією цього року стало зниження показників азіатських економік і різке поліпшення таких у країн східної Європи.

Україна  посідає в списку з 61 держави 59-е місце, поліпшивши на одну позицію свій минулорічний показник. Нижче - тільки Монголія і Венесуела.

IMD складає свій рейтинг щороку з 1989 року на основі врахування 342 критеріїв. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-