Китай хоче збільшити обсяги українського агроекспорту - Мінагрополітики

Китай хоче збільшити обсяги українського агроекспорту - Мінагрополітики

Укрінформ
Китай зацікавлений у розширенні та збільшенні експорту української сільськогосподарської продукції, а також у можливостях виробляти продукцію в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з делегацією провінції Шаньдун на чолі з віце-губернатором Ван Шуаном, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Сторони обговорили можливість експорту соняшникового шроту, жмиху та сорго. Також представники китайської делегації висловили зацікавленість у можливостях вирощувати та переробляти продукцію в Україні», - зазначають у прес-службі.

У свою чергу, як додають в установі, очільник Мінагрополітики Кутовий заявив, що Україна хоче, зокрема, наростити експорт до Китаю агропродукції з доданою вартістю, що допоможе перетворити аграрну галузь України з сировинної на переробну.

«Збільшення аграрного ринку приведе до попиту у суміжних галузях: обладнанні, сільгосптехніці, засобах захисту рослин, добрив. Вважаю, що у китайської сторони сьогодні є гарні можливості взяти участь у зростанні цього ринку в Україні», - наголосив Кутовий.

Як повідомлялося, згідно із словами заступниці міністра аграрної політики та продовольства Владислави Рутицької, обсяг експорту агропродукції з України до Китаю, за підсумками І-го кварталу цього року, збільшився на 17%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-