Гонтарева обіцяє повернути бізнесу дивіденди за 2014 – 2015 роки

Гонтарева обіцяє повернути бізнесу дивіденди за 2014 – 2015 роки

Укрінформ
Стабілізація на валютному ринку дає змогу Національному банку зняти обмеження на репатріацію дивідендів за 2014 – 2015 роки.

Про це повідомила голова Національного банку України Валерія Гонтарева на зустрічі з керівниками найбільших 40 банків, повідомляє прес-центр НБУ.

"Ми вже отримали від банків орієнтовні обсяги дивідендів, які необхідно виплатити. Після уточнення інформації планується скласти графік виплати дивідендів. Передбачається, що виплата буде здійснюватися після того, як Міжнародний валютний фонд підтвердить програму співпраці з Україною", – зауважила Гонтарева і додала, що Національний банк налаштованій і надалі здійснювати лібералізацію валютного регулювання.

Глава Нацбанку нагадала, що останні місяці на валютному ринку спостерігається переважання пропозиції над попитом, тому регулятор активно купував іноземну валюту на міжбанку. "З середини березня чиста купівля валюти центробанком сягнула понад 1 мільярд доларів, якими ми поповнили золотовалютні резерви, ще 1.1 млрд доларів викупили у населення банки",  – зазначила Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-