Нафта Brent подешевшала до $49,17

Нафта Brent подешевшала до $49,17

Укрінформ
Нафта впала в ціні у п'ятницю, а інвестори зберігають обережність в очікуванні саміту ОПЕК у Відні наступного тижня і даних за кількістю бурових установок в США, які з'являться пізніше сьогодні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в червні впали в ціні на 0,73% до $49,12 за барель. Нафта марки Brent подешевшала на 0,85% до $49,17 за барель. Ринки в США будуть закриті в понеділок через День пам'яті, який традиційно вважається початком літнього автомобільного сезону, коли підскакує попит на бензин.

Учора ф'ючерси на нафту здолали поріг в $50 за барель вперше з жовтня, оскільки інвестори відреагували на повідомлення про нові перебої в поставках з Нігерії і зростання попиту на нафту з Саудівської Аравії в Азії.

Нафта також виросла в ціні після того, як угруповання бойовиків з півдня Нігерії взяло на себе відповідальність за напад на нафтовидобувну платформу Chevron (NYSE:NYSE:CVX), через що об'єкт припинив роботу.

Нафта впала в ціні в другій половині дня, коли Reuters повідомило, що Саудівська Аравія запропонувала споживачам в Азії купувати великі обсяги нафти, завершивши раніше цього тижня ряд ініціатив з обслуговуванню нафтових родовищ.

У результаті Saudi Aramco планує збільшити обсяги видобування на 1 млн барелів на день в наступні два тижні, повідомили джерела Reuters. Очікується, що 13 членів ОПЕК не зможуть домовитися про заморожування обсягу видобування нафти, коли зберуться на саміт у Відні наступного тижня.

За станом на 9:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,48 долара за барель, що на 11 центів нижче за рівень закриття торгів ($49,59).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-