У Держатомрегулюванні назвали диверсією блокування рахунків Енергоатому

У Держатомрегулюванні назвали диверсією блокування рахунків Енергоатому

Укрінформ
Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко вважає блокування рахунків НАК "Енергоатом" диверсією.

Про це він сказав на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Якщо підприємство, в якого річний оборот близько 39 млрд грн, у якого штат більше 20 тис. працівників, 15 енергоблоків та яке виробляє до 60% електроенергії, - і в нього блокуються рахунки, то, на мій погляд, це просто диверсія", - зазначив Божко.

Він також зазначив, що стосовно фінансування "Енергоатому" є законодавча вимога, відповідно до якої експлуатуюча організація має бути фінансово забезпеченою для підтримання рівня безпеки і підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України.

"На сьогодні, якщо в них (НАК "Енергоатом". - Ред.) немає грошей, очевидно, що це може позначитись на безпекових аспектах. І в цьому випадку мені як регулятору доведеться зупиняти роботу енергоблоків, а "Енергоатому" - вирішувати питання щодо фінансування", - наголосив Божко.

Нагадаємо, у березні поточного року виконавча служба заарештувала рахунки та майно «Енергоатому» на загальну суму 200 млрд грн, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-