Експерти оцінили інвестиційний потенціал ринку «зеленої» енергетики в Україні

Експерти оцінили інвестиційний потенціал ринку «зеленої» енергетики в Україні

Укрінформ
За оцінками експертів інвестиційний потенціал ринку «зеленої» енергетики в Україні становить мінімум 16 млрд євро.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Експерти оцінюють інвестиційний потенціал ринку «зеленої» енергетики у як мінімум 16 млрд євро», - зазначив він.

За словами Савчука, наразі Уряд здійснює заходи для активізації ринку «зеленої» енергетики. До 2020 року планується досягти 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні.

"Ми працюємо над створенням сприятливих умов для ведення бізнесу у цій сфері, вдосконалюємо законодавство та приводимо його у відповідність до європейських норм. Ми можемо впевнено говорити, в який би регіон не прийшов інвестор, він знайде ресурс для свого виробництва. Більше того, наша амбітна мета – досягти у 2020 році 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні", - наголосив Савчук.

За його словами, з метою розвитку ринку «зеленої» енергетики в Україні було підвищено «зелений» тариф для виробництва електроенергії з біомаси та біогазу до 12,38 євроцентів за кВт-год.

"Такий тариф дає можливість мультиплікувати проекти з будівництва когенераційних установок, що працюють на біомасі", - зазначив він.

Водночас, Савчук також додав, що для цього в країні необхідно виділити більше ніж 4 млн га несільськогосподарських земель.

«Водночас треба мати на увазі, що, встановлюючи потужності з виробництва тепла з інших видів палива, ми створюємо внутрішній ринок вирощування та споживання енергетичних культур. Для цього в країні більше ніж 4 млн га несільськогосподарських земель», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-