Два європейські банки готові профінансувати газопровід «Унгени-Кишинів»

Два європейські банки готові профінансувати газопровід «Унгени-Кишинів»

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк готові інвестувати до 90 мільйонів євро в будівництво газопроводу «Унгени-Кишинів» завдовжки майже 100 км.

Принципової домовленості про це було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра Молдови Павла Філіппа з новим керівником Офісу ЄБРР у Молдові Дмитром Гвіндадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Як поінформували в уряді Молдови, головною умовою для надання Європейським банком реконструкції та розвитку фінансових коштів залишається виконання урядом зобов'язань з проведення реформ, а також підписання нового Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Раніше в Міністерстві економіки Молдови заявили, що для будівництва газопроводу «Унгени-Кишинів», який стане продовженням побудованого раніше молдавсько-румунського магістрального газопроводу «Ясси-Унгени», потрібно близько 150 мільйонів євро.

Окрім цього, Європейський інвестиційний банк і ЄБРР висловили готовність надати Молдові фінансову допомогу у розмірі 60 мільйонів євро на реалізацію енергетичного проекту з взаємопідключення молдавсько-румунських ліній електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-