Гройсман розкритикував своїх попередників за низькі ціни на газ

Гройсман розкритикував своїх попередників за низькі ціни на газ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що ринкові ціни на газ в Україні потрібно було встановити одразу після набуття незалежності.

Про це він заявив на телеканалі «1+1», передає ТСН.

«Посадовець заявив, що у разу підвищення тарифів на газ 25 років тому, Україна змогла б уникнути газової залежності від Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

За словами очільника уряду, в такому разі Україна б змогла зберегти 53 млрд дол, які б працювали на благо держави, а "так вони осіли в кишенях олігархів".

"Ми отримали або дуже багатих людей, які володіють максимальними активами, і бідних. Ми за 25 років почали вбивати власний видобуток газу", - сказав прем'єр. Гройсман запевнив, що підвищення тарифів на газ – це був суто антикорупційний крок для економічного зростання.

Нагадаємо: з 1 травня встановлена єдина ціна на газ і для приватних, і для юридичних осіб – 6879 грн за тисячу кубометрів. При цьому, роздрібна ціна на газ для українців становить 257 доларів (близько 6,5 тис. грн) за тисячу кубометрів. Менше у Європі платять за блакитне паливо лише білоруси – 146 доларів (майже 3,7 тис. грн). А ось найвища ціна в Швеції – 1372 долари (34,5 тис. грн). Проте варто врахувати, що й зарплати в країнах ЄС у рази вищі за українські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-