Перейменування Дніпропетровська: ціна питання 3,5 мільйона

Перейменування Дніпропетровська: ціна питання 3,5 мільйона

Укрінформ
Міський голова Дніпра (Дніпропетровська – ред.) Борис Філатов запевнив, що перейменування обласного центру для його мешканців буде безболісним. Воно потребує близько 3,5 млн грн і здійснюватиметься за рахунок міського бюджету.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках виконання закону про декомунізацію всі витрати пов'язані із заміною табличок на будинках на приблизно 300-х перейменованих вулицях і заміною офіційної документації, в порівнянні з розмірами міського бюджету, абсолютно несуттєві. Так, на всі таблички для всіх будинків на перейменованих вулицях  буде потрібно не більше 2,5 млн грн. Для переробки всіх паперових документів, включаючи і документи ГоловАПУ, і міграційної служби буде потрібно близько 800 тисяч гривень. Тому коли людям почнуть розповідати про те, що пенсіонерам переробка документів обійдеться в кілька тисяч гривень або що з працюючих громадян на це будуть вираховувати гроші з зарплати, - просто безсовісна брехня. Все це буде робитися для громадян за рахунок міського бюджету та в міру виникнення такої потреби у кожного конкретного городянина. Закон прийнятий, і місто його виконає», - сказав Філатов.

Водночас він зазначив, що більшість городян була категорично проти перейменування міста.

«Городяни вважали перейменування міста зараз несвоєчасним і недоцільним. Ці аргументи я двічі приводив спікерам ВР України у своїх листах: спочатку Володимиру Гройсману, потім Парубію Андрію. Проте рішення про перейменування прийнято. І я, як міський голова, а також співробітники міської ради таке рішення, прийняте вищим законодавчим органом країни, повинні виконати. Що ми і зробимо", - заявив Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-