На Полтавщині відкрили п’яте в Україні інклюзивне відділення Ощадбанку

На Полтавщині відкрили п’яте в Україні інклюзивне відділення Ощадбанку

Укрінформ
У Полтавській області відкрито п’яте в Україні інклюзивне відділення Ощадбанку. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі банку.

«Півтора року тому Ощадбанк став першим банком у Східній Європі, який розпочав відкривати інклюзивні відділення. Найбільший державний банк оголосив побудову інклюзивного, безбар’єрного суспільства частиною своєї філософії. Важливо, щоб цей досвід поширювався, адже це початок розбудови безбар’єрної держави, вільної країни рівних можливостей. Відкриття таких відділень потребує не стільки грошей, скільки людяності, елементарної уваги та поваги до людей з особливими потребами», - наголосив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

За словами банкіра, спроектувати більш широкі двері, крізь які може проїхати інвалідний чи дитячий візок, покласти тактильну плитку, щоб допомогти незрячому зайти до відділення, знизити висоту розташування касового вікна, щоб до касира могла вільно звернутись людина на візку, навчити колектив мови жестів для порозуміння з людьми, які не чують, – усе це потребує лише бажання зробити важливу справу.

Символічно, що відділення Ощаду, на базі якого відкрито інклюзивне відділення, працює майже 73 роки – практично з першого дня визволення Полтави від німецьких загарбників. Це п’яте інклюзивне відділення в системі Ощадбанку. Воно розташоване на вулиці вул. Леніна, 1/23. Мета – забезпечити такими відділеннями кожну область.

Наразі Ощадбанк модернізується. Приємною новиною для полтавців сьогодні стало також відкриття ще двох відділень нового формату за адресами: вул. Калініна, 49 та Богдана Хмельницького, 28. Їх ключові параметри – сучасний дизайн, зручні зони очікування та обслуговування клієнтів, кімната для переговорів, зона самообслуговування з інформаційно-платіжним терміналом і банкоматом, висококваліфікований персонал. По всій країні вже відкрито більше 300 відділень Ощадбанку нового типу, з них 16 – на Полтавщині, а в самій Полтаві – вже 6.

Інклюзивне відділення – банківська установа, адаптована для людей з особливими потребами. Вхідні двері та внутрішній простір відділення спроектовано таким чином, щоб там вільно пересувалась людина на візку. Зони касового та індивідуального обслуговування, очікування та самообслуговування облаштовано спеціально для клієнтів на візках, з вадами зору та слуху.

Для вільного доступу людей з особливими потребами у відділенні передбачені:

пандус; тактильна плитка; тактильні маркери; кнопка виклику менеджера; банкомат та інформаційно-платіжний термінал із тактильними маркерами, роз’ємом для навушників та програмою для керування голосом.

26 листопада 2014 року в Києві відбулось відкриття першого на теренах України та Східної Європи інклюзивного відділення Ощадбанку. В березні 2015 року друге таке відділення відкрилось у Сумах, 17 лютого 2016 року третє – в Дніпропетровську, 25 лютого четверте – в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-