Україна: створення нової інвестиційної стратегії, або як аграрії шукали вихід з кризи

Україна: створення нової інвестиційної стратегії, або як аграрії шукали вихід з кризи

Укрінформ
У Мінфіні наполягають, що державна підтримка аграрного сектору має здійснюватися за рахунок прямого бюджетного фінансування, а не відновлення спецрежиму ПДВ.

Про це на третьому щорічному форумі агроінвесторів Agri Invest Forum 2016 заявила заступник Міністра фінансів України Олена Макєєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У трьох панельних дискусіях представники профільних міністерств, депутати, члени профільних комітетів та асоціацій розглянули найболючіші для аграріїв питання: реформування податкової системи, земельна реформа, доступ до фінансування малого та середнього бізнесу та державна підтримка агросектору.

Позицію Мінфіну озвучила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва. У відомстві стоять на тому, що державна підтримка аграрного сектору має здійснюватися за рахунок прямого бюджетного фінансування, а не відновлення спецрежиму ПДВ: «Щодо відшкодування ПДВ. До Мінфіну надходить дуже багато скарг і в суботу у нас була зустріч з новим міністром, з державною фіскальною службою і представниками бізнесу за результатами якої було прийнято рішення про те, що ми будемо просувати депутатський законопроект, яким передбачено об’єднання двох реєстрів в єдиний. Тобто це була наша позиція з самого початку, що реєстр відшкодування ПДВ має бути єдиним і це повинна бути дуже прозора процедура. Але, на жаль, під час переговорів і голосування про держбюджет було прийнято інше  рішення парламентарями. Я дуже дякую тим депутатам, які сьогодні подали законопроект про адміністрування і відшкодування ПДВ за рахунок єдиного прозорого реєстру»

Голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун визначив три питання найважливіші для аграріїв питання : оподаткування галузі, скасування мораторію на продаж земель та доступ до фінансування. При тому, компанії готові платити податки, але вимагають не просто скасувати пільги, а розробити стійку та прозору податкову систему.

Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов зазначив, що за умови скасування мораторію на продаж земель, більшості малих та великих підприємств доведеться залучати кредити: «В нашій країні, нажаль, немає «дешевих та довгих грошей». Відповідно потрібно, щоб банки змогли їх залучити, для цього їм потрібно розуміти, яка ціна склалася на ринку, скільки коштує земля і бути впевненими, що на ринку не буде значних цінових коливань. Тому, необхідно вводити ринок землі поетапно: спочатку треба  буде винести на ринок Державні землі, землі резерву и потім через рік-два перші  10-20 районів, місцеві ради яких ухвалять відповідне рішення, потім  дивитись як буде почуватись ринок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-