Приватизація за Гройсманом: державі - лише стратегічні підприємства

Приватизація за Гройсманом: державі - лише стратегічні підприємства

Укрінформ
Одним із пріоритетів у роботі уряду буде скорочення переліку державних підприємств, що не підлягають приватизації, та впровадження на них ефективного менеджменту.

Про це на презентації плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо продовжувати проведення публічних конкурсів на призначення менеджменту державних підприємств. Не можна призначати на державні підприємства "по блату". Нам важливо запровадити ефективний менеджмент, скоротити перелік підприємств, що не підлягають приватизації, - тільки стратегічні мають бути не приватизовані, а всі інші хай ідуть в економіку», - сказав Гройсман.

Нині ж, за його словами, в Україні половина державних підприємств не підлягає приватизації.

«Україна має 3,5 тис. державних підприємств. З них 1700 підприємств не підлягають приватизації. Хтось визначив, що ці підприємства не мають бути приватизовані, а мають бути годівницею та осередком розвитку корупції. У Європі середній показник державних підприємств – 300. Ми перевищуємо його у 10 разів», - констатував Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-