Данилюк просить оцінити плюси і мінуси України від Євробачення

Данилюк просить оцінити плюси і мінуси України від Євробачення

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк просить економістів підрахувати економічну вигоду для України від проведення у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення на території України.

Про це він написав у блозі "Європейської правди".

"Через специфіку своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обгрунтованим. 1 мільярд гривень - це величезна сума", - написав Данилюк.

Він також нагадав, що в історії проведення Євробачення були випадки, коли права на проведення конкурсу передавалися від однієї держави іншій.

"Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії", - нагадав Данилюк.

Данилюк запропонував протягом місяця провести відкритий національний конкурс для вибору міста, яке прийме у себе Євробачення, а також створити проектний офіс при Кабміні, який займатиметься підготовкою конкурсу, його проведенням та управлінням проектами. Крім того, міністр наголосив на важливості громадського контролю за підготовкою та проведенням пісенного конкурсу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-