Прем'єр кличе громадськість на нараду щодо цін на ліки

Прем'єр кличе громадськість на нараду щодо цін на ліки

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман планує упродовж 10 днів провести нараду за участю виробників ліків, громадськості та представників сфери медицини щодо цін на препарати.

Про це він повідомив під час відвідання ТДВ "Інтерхім" у Одеській області.

«Найближчими десятьма робочими днями я у Києві зберу нараду виробників, громадськості у сфері медицини, беззаперечно, тих людей, які сьогодні працюють у медичній сфері, для того, щоб ми виокремили ті проблеми, які є, і по кожній з них прийняли відповідне рішення. Уряд налаштований на повноцінну і якісну реформу охорони здоров'я. Друга позиція – ми зробимо все для того, щоби зняти будь-які бар’єри щодо розвитку власного виробництва медичних препаратів. З іншого боку, ми знімемо бар’єри і на конкурентний ринок», - зазначив Гройсман.

За його словами, рішення, ухвалені на нараді, будуть розглянуті на засіданні уряду, а також передані народним депутатам для напрацювання змін до законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Кабінет міністрів схвалив нову редакцію законопроекту "Про внесення змін до закону "Про лікарські засоби" і вирішив внести до парламенту новий документ на заміну схваленого на засіданні уряду 20 квітня. 

У документі пропонується скоротити терміни прийняття МОЗ рішень щодо реєстрації лікарського засобу з місяця до 10 робочих днів. Окрім того, законопроектом визначається, що державна реєстрація лікарського засобу, який містить діючу речовину, відсутню в Державному реєстрі лікарських засобів України, але який зареєстрований компетентним органом США, Швейцарії, Австралії, Канади або країн ЄС, здійснюється за спрощеною процедурою, тобто для цього потрібен набагато менший перелік документів, строки експертизи скорочуються до 20 днів, а термін прийняття рішення МОЗ до 7 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-