Нафтогаз не бачить конфлікту інтересів у ситуації з

Нафтогаз не бачить конфлікту інтересів у ситуації з "панамським архівом"

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" надала роз'яснення щодо двох своїх співробітників, які фігурують в "Панамських документах", та зазначила, що не виявила у цих випадках порушення внутрішніх положень Нафтогазу або конфлікту інтересів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"НАК "Нафтогаз України" проводить аналіз даних, опублікованих міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів ("Панамські документи"). Наразі відомо про двох співробітників групи Нафтогаз, інформація щодо яких міститься в оприлюднених даних. Нафтогаз надає додаткову інформацію щодо цих випадків", - зазначили в компанії.

Так, згідно з інформацією Нафтогазу, заступник голови правління компанії Сергій Коновець є міноритарним співвласником холдингової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованої на Британських Віргінських островах у 2009 році, коли він жив та офіційно працював за межами України. Діяльність компаній, що входять до групи, пов’язана з виробництвом гігієнічних наповнювачів для домашніх тварин. Діяльність Kvassir Global inc. жодним чином не пов’язана з роботою Сергія Коновця в Нафтогазі, компанія не є та не була покупцем або постачальником жодного з підприємств, що входять до групи Нафтогаз або будь-яких інших підприємств нафтогазового комплексу України. Інвестиції у Kvassir Global inc. відображені у декларації Сергія Коновця з часу його повернення в Україну. Співвласниками компанії є кілька українських та іноземних інвесторів, які не пов’язані з групою Нафтогаз, не є та не були державними службовцями та не займаються і не займалися політичною діяльністю.

Микола Гавриленко, голова правління ПАТ «Укртранснафта», згаданий як співвласник компанії TURITELLA, зареєстрованої у 1999 році в Панамі. У 2007 році Микола Гавриленко вийшов з числа акціонерів TURITELLA і відтоді не має до цієї компанії будь-якого відношення.

Зазначається, що у цих двох конкретних випадках внутрішня перевірка не виявила порушення внутрішніх положень Нафтогазу або конфлікту інтересів, пов’язаного з роботою цих співробітників у групі Нафтогаз.

Компанія продовжує аналіз переліку осіб, згаданих у "Панамських документах", та обіцяє інформувати щодо результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-