Молдова офіційно обмежила імпорт товарів з України

Молдова офіційно обмежила імпорт товарів з України

Документ
Укрінформ
У Молдові опублікували постанову про обмеження імпорту українських товарів, що означає введення її у дію.

Постанову "Про введення заходів щодо захисту внутрішнього ринку" оприлюднено на сайті уряду Молдови 13 травня, повідомляє Європейська правда.

Як відомом, наприкінці квітня уряд Молдови запровадив захисні квоти і мита на тваринницьку продукцію та цемент українського виробництва.

На зазначену продукцію будуть встановлені квоти, а на ввезення товару понад квоти - захисні мита.

Квоти роздаватимуть за принципом "перший прийшов - першим обслужили". За всю українську продукцію понад квоти будуть стягуватися мита: на молоко і вершки - 10%, іншу молочну продукцію - 15%, на вершкове масло і сир - від 15% до 20% плюс €500 за 1 тонну. М'ясна продукція обкладатиметься митом 15%, а цемент - 10%. Мита на імпорт молока та сухого молока не будуть поширюватися на місцевих виробників.

Запровадження квот в уряді Молдови пояснили запитом з боку місцевих виробників. У пояснювальній записці також ідеться, що торік обсяг імпорту української молочної продукції (сметани, кефіру, йогуртів) виріс в 1,5 раза, м'ясної продукції - у 14 разів, а цементу - у шість разів, що пояснюється введенням ембарго на цю продукцію з боку Росії.

Що ж стосується цементу, то заборона стала відповіддю на зниження експорту молдовського цементу в Україну – як за рахунок нижчої ціни на українську продукцію, так і внаслідок невизнання Україною молдовських сертифікатів.

Рішення набуває чинності з дня опублікування і діятиме до 31 грудня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-