У Кабміні розказали, як газовики витратять прибуток із нових тарифів

У Кабміні розказали, як газовики витратять прибуток із нових тарифів

Укрінформ
Українські газовидобувні компанії повинні ефективно використовувати кошті, які вони отримають після встановлення ринкової ціни на газ.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, він нагадав, що цього року найбільша газовидобувна компанія України «Укргазвидобування» планує спрямувати близько 12 млрд. грн. на технічне переоснащення, заходи з розвідувальних робіт, модернізацію виробництва, і підкреслив, що ці кошти мають використовуватися ефективно.

«Хотів би наголосити на тому, що вже зараз «Укргазвидобування» має робити детальні розрахунки для ефективного використання цих коштів та розробити операційний план виконання «Стратегії 20/20» - доведення видобутку газу до 20 млрд. кубометрів на рік до 2020 року (з нинішніх 14 млрд.)», - заявив віце-прем’єр-міністр.

Він також закцентував увагу на тому, що розвідка нових родовищ та ефективне використання природних ресурсів забезпечать енергетичну незалежність для нашої держави. «Нам потрібно вкладати кошти у розвідування нових родовищ. Українські надра багаті на природні ресурси, і їх потрібно ефективно використовувати. За рахунок потужного власного видобутку Україна зможе забезпечити власну енергетичну незалежність», - зазначив Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-