Україна долучилася до програми ЄС щодо конкурентоспроможності бізнесу

Україна долучилася до програми ЄС щодо конкурентоспроможності бізнесу

Укрінформ
Україна долучилася до програми ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) на 2014-2020 роки".

Підписи під документом поставили генеральний директор з питань внутрішнього ринку, промисловості та малого і середнього підприємництва Європейської Комісії Лорі Еванс та представник України в Євросоюзі Микола Точицький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ефективна реалізація проектів даної програми в Україні сприятиме використанню українським та європейським бізнесом переваг поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, популяризації економічного потенціалу держави, а також поширенню на Україну кращих європейських практик з підтримки малих та середніх підприємств», - зазначається у заяві Представництві України при ЄС.

Після ратифікації угоди Верховною Радою України вітчизняні бізнес-асоціації, кластери, органи державної влади, а також компанії зможуть брати участь у значній частині проектів програми COSME. Їх тематика охоплює полегшення виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності, формування культури ведення бізнесу, кластери, туризм, зниження адміністративного тягара для компаній і захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють у країнах, які не є членами ЄС.

Україна стала восьмою країною за межами ЄС, яка приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн є Чорногорія, Колишня Югославська Республіка, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія та Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-