Рада скасовує обов'язкову реєстрацію іноземних інвестицій

Рада скасовує обов'язкову реєстрацію іноземних інвестицій

Укрінформ
Верховна Рада підтримала за основу законопроект №2763 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 261 народний депутат.

"Обов'язковість реєстрації іноземних інвестицій лише створює невиправдані перепони для бізнесу, бо факт того, що суб'єкт господарювання має іноземні інвестиції, фіксується статутними документами та вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб підприємців. Інформація про наявність іноземних інвестицій, їх розмір та структура інвесторів є загальнодоступною інформацією", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що метою законопроекту є утворення сучасних умов щодо залучення інвестицій шляхом максимального спрощення порядку залучення фінансування.

Законопроектом пропонується скасувати низку статей законодавчих актів щодо обов'язковості державної реєстрації інвестицій, зокрема, іноземних, та викладення ст.15 Закону України "Про режим іноземного інвестування" у новій редакції, яка також скасовує, до того ж, як попередню, так і актуальну державну реєстрацію інвестицій і змінює її лише подачею відповідно до встановлених чинним законодавством форм та термінів статистичної звітності про вже здійснені іноземні інвестиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-