У Росії підсанкційний сир варять ченці

07.05.2016 21:11 968

Мешканці чоловічого монастиря Оптина пустинь у Калузькій області навчилися виготовляти сир камамбер із білою цвіллю.

На сайті обителі опубліковано відео, у якому розповідається про технологію виробництва цього продукту.

Для цього, зокрема, використовуються цвіль, спеціальні бактерії і сичужний фермент, який виділяється з шлунку новонародженого теляти. На виготовлення партії у ченців іде приблизно два тижні.

Причому Оптину пустинь не можна назвати "піонером" у цій сфері - ще в 2014 році ченці з острова Валаам вирішили налагодити виробництво елітних італійських сортів сиру - моцарели, качоти, морлако, рікоти. Ченці навіть навчалися сироваріння в Італії.

Виробництвом сирів ченці зайнялися після того, як Росія у відповідь на санкції запровадила проти низки країн продовольче ембарго. У список товарів, які заборонено постачати в РФ входить, зокрема, молоко і молочна продукція.

Фото: faranda.ru

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.

© 2015-2017 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-