Іран готовий

Іран готовий "заморозити" видобуток нафти

Укрінформ
Тегеран готовий приєднатися до плану щодо заморожування обсягів нафтовидобутку, оскільки вже досягнув бажаного рівня виробництва.

Про це заявив директор з міжнародних зв'язків Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Мохсен Гамсарі, повідомляє Press TV.

За словами Гамсарі, на сьогодні Іран видобуває близько 4,2 млн барелів нафти на добу, якщо включити в загальну цифру 500 тисяч барелів на день газоконденсату.

«Відповідно, цифра, до якої прагнув міністр нафти (Біджан Зангане. - Ред.), досягнута, і ми можемо приєднатися до плану щодо заморожування видобутку нафти», - сказав він.

Водночас Гамсарі підкреслив, що остаточне рішення залишається за міністром.

Нагадаємо, 17 квітня у місті Доха відбулася зустріч представників країн-виробників нафти. Очікувалося, що сторони підпишуть угоду про заморожування видобутку нафти, щоб не допустити подальшого падіння цін. Однак угода не відбулася через те, що Саудівська Аравія відмовилася підписувати будь-які документи без участі Ірану, представники якого на зустріч не приїхали.

Раніше керуючий директор NIOC Рукнеддін Джаваді заявив, що Іран готовий приєднатися до заморожування видобутку нафти через один-два місяці після досягнення планового рівня її виробництва. Наразі країна видобуває близько 3,4 млн барелів на добу, і до можливих 4 млн барелів на добу поставки можуть бути збільшені вже до середини року.

Видобуток нафти в Ірані різко скоротився у 2012 році, коли через ядерну програму Тегерана США і Євросоюз запровадили нафтове ембарго. На початку 2016 року санкції були зняті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-