США і ЄС запевнили у продовженні підтримки енергетичного сектору України

США і ЄС запевнили у продовженні підтримки енергетичного сектору України

Заява
Укрінформ
США і Європейський Союз наголошують на продовженні підтримки енергетичної галузі України у процесі її реформування.

Цьому присвячений окремий пункт у спільній заяві Енергетичної ради США-ЄС, засідання якої пройшло напередодні у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Рада підтверджує свої зобов’язання за принципами енергетичної безпеки «Великої сімки», визначеними лідерами G7 на самітах у Брюсселі та Ельмау у 2014 та 2015 роках, які передбачають зобов’язання надавати підтримку енергетичному сектору України та інших вразливих країн. Рада наголошує на важливості України як  транзитера природного газу до ЄС», - йдеться у документі.

Сторони підкреслили важливість диверсифікації постачань енергоносіїв до України, і допомога у цьому залишається ключовим пріоритетом для Сполучених Штатів і Європейського Союзу.

«Рада відзначає свою підтримку реформ енергетичного сектору в Україні, а також покращення і забезпечення більшої прозорості рамкових засад правової і фіскальної політики у контексті прогресу інтеграції України на європейський енергетичних ринок», - зазначено у заяві.

США і ЄС наголосили на важливості використання моменту для продовження реформ у сфері енергетики за зобов’язаннями згідно з Угодою про асоціацію Україна-ЄС, а також у рамках Енергетичного співтовариства.

Окрім цього, Рада висловила свою підтримку рішенню українського уряду щодо встановлення ціни на енергоносії, яка відображає реальну вартість.

На переконання американських і європейських партнерів, ці зусилля сприятимуть приходу необхідних інвестицій, що також забезпечить збільшення внутрішнього видобутку природного газу, розвитку відновлювальних джерел енергії, модернізації газових сховищ, покращення енергетичної ефективності.

«Рада також відзначає допомогу ЄС і США у сфері енергетичної безпеки України через забезпечення реверсних постачань природного газу до України», - заявили партнери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-